Uitgaan voor een avondje in de stad is altijd een leuke tijd. Maar als je er op je best uit wilt zien, moet je wel wat moeite in je make-up steken.

Hier zijn enkele tips om je te helpen de perfecte look te bereiken voor een leuke avond uit.

1. Begin met een schoon gezicht

De beste manier om je make-up look goed te beginnen is met een schoon gezicht. Daardoor ziet je make-up er gladder uit en blijft langer zitten. Bovendien heb je zo een fris canvas om mee te werken. Als je vlekken of acne hebt, zorg dan dat je ze behandelt voor je foundation of concealer aanbrengt.

2. Breng foundation aan

Breng vervolgens foundation aan om een gladde basis voor je make-up te creëren. Foundation is een essentiële stap in je make-up routine. Het helpt je er niet alleen meer gepolijst en afgewerkt uit te zien, het egaliseert ook de huidskleur voor een algeheel betere teint. Foundation moet na de moisturizer aangebracht worden om vocht in te sluiten en een beschermende barrière te vormen tegen omgevingsfactoren die irritatie of acne kunnen veroorzaken. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten foundation op de markt, dus er is er vast wel een die aan je behoeften voldoet, ongeacht je huidtype.

Foundation kan ook helpen onvolkomenheden zoals littekens of oneffenheden te verdoezelen door het oppervlak waar ze op de huid verschijnen te egaliseren. Zo vallen ze minder op en ben je gerust dat je weet dat alles op afstand blijft voordat je iets anders aanbrengt.

3. Breng wat kleur aan

Het toevoegen van kleur is een erg belangrijk onderdeel van elke make-up look. Het helpt je gelaatstrekken op te fleuren en te versterken, waardoor je er wakkerder en gepolijster uitziet. Het is ook een geweldige manier om je persoonlijkheid tot uitdrukking te brengen. Wees dus niet bang om te experimenteren met verschillende kleuren en tinten om die te vinden die voor jou het beste werken.

4. Definieer je ogen

Het oog is het belangrijkste deel van je hele make-up look. Zonder een gedefinieerde oogopslag zie je eruit als een pandabeer. Maar als het gaat om het definiëren van de ogen zijn hier enkele aanwijzingen die je helpen dit doel te bereiken.

Gebruik een eyeliner en mascara om de vorm van je oogleden te definiëren en ze met kleur te laten knallen. Wil je voor een dramatische look gaan, gebruik dan een donkerbruine of zwarte eyeliner alleen bovenop de natuurlijke wimpers, in tegenstelling tot over het hele ooglid, dat te veel contrast kan geven en overweldigend kan zijn.

Breng voor overdag net genoeg aan zodat ze in de loop van de dag niet vervagen; maar als het avond is, experimenteer dan gerust met verschillende looks

Om je ogen breder te laten lijken, breng je een lichtgekleurde oogschaduw aan op het hele ooglid, tot aan het wenkbrauwbot.

Als je mascara aanbrengt, begin dan bij de basis van de wimpers en wiebel met het toverstokje terwijl je naar boven gaat. Dit helpt elke wimper definiëren en geeft ze meer volume.

5. Werk af met een lipkleur

Maak je look af door een lipkleur te gebruiken die de andere kleuren die je gebruikt hebt aanvult. Nogmaals, hou het eenvoudig – je wilt het niet overdrijven!

6. Werk af met een lipgloss

Maak je look af met een lipgloss of lippenstift in een lichte, natuurlijke tint. Dit geeft je een frisse en stralende look voor je avondje uit.

Als het op plezier maken aankomt, is er goed uitzien essentieel – en als je deze tips voor make-up volgt, zie je er op je best uit voor elke avond uit.

Veel plezier ermee!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen