Kijk je graag naar je favoriete tv-series? Droom je ervan om op een dag op de set te staan en jezelf op het scherm te zien? Wel, er is nu een manier voor jou om geld te verdienen terwijl je dat doet! In deze blogpost bespreken we hoe je een figurant in je favoriete tv-serie kunt worden. We geven tips over hoe je castingoproepen vindt, wat je moet dragen voor de auditie en nog veel meer!

Dus of je nu gewoon op zoek bent naar wat extra geld of een carrière in acteren wilt beginnen, figurant worden is een geweldige manier om te beginnen!

Wat is een figurant en wat doen ze?

Een figurant is iemand die in een film of televisieprogramma verschijnt zonder te spreken of met slechts een paar regels dialoog. Figuranten worden vaak gebruikt om een scène op te vullen, zoals een menigte bij een concert of mensen die door een drukke straat lopen. Hoewel ze misschien geen sprekende rollen hebben, kunnen figuranten toch een belangrijk deel van een productie zijn.

Ze helpen om een realistische en geloofwaardige wereld te scheppen die de kijkers kunnen verkennen. In sommige gevallen kunnen figuranten ook gebruikt worden voor komische opluchting of om achtergrondinformatie over een personage te geven. Wat hun doel ook is, figuranten spelen een belangrijke rol bij het tot leven brengen van films en TV shows.

Hoe vind ik casting oproepen?

Er zijn een paar manieren om casting calls te vinden. Om te beginnen kun je kijken bij je plaatselijke acteursscholen en theatergezelschappen. Meestal zullen ze een prikbord hebben met informatie over audities. Je kunt ook zoeken in online databases. Vergeet tenslotte niet de vakbladen in de gaten te houden. Ze hebben vaak rubrieksadvertenties voor komende projecten.

Natuurlijk kun je ook altijd rechtstreeks contact opnemen met een casting director. Wees je er echter van bewust dat de meeste casting directors alleen werken met acteurs die door een agent vertegenwoordigd worden. Dus, als je nog niet bij een agentschap getekend bent, is het waarschijnlijk niet je tijd waard om rechtstreeks contact op te nemen met een casting director. Kortom, er zijn een aantal manieren om casting oproepen te vinden. Het vergt alleen een beetje inspanning van jouw kant!

Wat moet ik aan naar de auditie?

Als je auditie doet voor een rol als figurant, is het belangrijk om te onthouden dat je niet probeert een hoofdrol te krijgen. Je hoeft niets chiques of over-the-top te dragen. In is het vaak het beste om iets eenvoudigs en ingetogens aan te trekken. Je wilt tenslotte dat de castingdirecteuren zich op je gezicht concentreren en niet op je kleding.

Dat gezegd hebbende, er zijn een paar dingen die je beter niet kunt dragen naar een auditie. Ten eerste, vermijd alles wat te onthullend of sexy is. Je probeert niemand te imponeren met je lichaam, dus laat de schaarse outfits thuis. Bovendien, vermijd alles wat te fel of kleurrijk is. Je wilt niet dat het afleidt van je optreden.

Wat blijft er dan over? Een effen gekleurd hemd of blouse is altijd een goede keuze. Als je auditie doet voor een stuk uit een bepaalde tijd, draag dan passende kleding. Als je bijvoorbeeld een rol wilt spelen die in de jaren 1950 speelt, kun je overwegen een vest of jurk met een volle rok te dragen.

Kortom, gebruik gewoon je gezond verstand en je zult zeker de juiste indruk maken!

Tips om een succesvolle figurant te zijn

Extravert zijn kan zowel een zegen als een vloek zijn. Aan de ene kant worden extraverte mensen vaak gezien als het leven van het feest. Ze zijn extravert, sociaal, en altijd in voor een leuke tijd. Maar extravert zijn betekent ook dat jij vaak degene bent die gesprekken op gang moet brengen, nieuwe vrienden moet maken, en risico’s moet nemen.

Als je erover denkt om je innerlijke extraversie te omarmen, zijn hier een paar tips om je te helpen slagen:

1. Wees zelfverzekerd: Extraverte mensen zijn doorgaans zelfverzekerde mensen, dus het is belangrijk dat je zelfvertrouwen uitstraalt als je socialiseert. Wees niet bang om degene te zijn die gesprekken begint of plannen initieert.

2. Wees uitgaand: Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar het is belangrijk om te onthouden dat extravert zijn niet betekent dat je altijd de luidruchtigste persoon in de kamer bent. Het is oké om soms introspectief en stil te zijn, maar je moet er ook voor zorgen dat je uitgaand bent als je bij anderen bent.

Wat kun je als figurant verdienen?

Hoewel de sterren van een TV serie het leeuwendeel van de winst mogen verdienen, valt er nog steeds geld te verdienen voor wie bereid is als figurant te werken. In het algemeen krijgen figuranten een vast tarief voor elke opnamedag, dat kan variëren naar gelang de plaats en de omvang van de produktie. Het is echter niet ongebruikelijk dat figuranten enkele honderden euro’s per dag verdienen.

Bovendien bieden veel produktiemaatschappijen maaltijd- en reisvergoedingen, die in de loop van een opname tot een aanzienlijk bedrag kunnen oplopen. Voor wie zijn inkomen wil aanvullen, kan werken als figurant bij een TV serie een prima manier zijn om wat extra geld te verdienen.

Tot slot

Dit zijn slechts een paar tips om je op weg te helpen als figurant in je favoriete tv-serie. Met een beetje hard werk en toewijding, kun je al snel op weg zijn om jezelf op het kleine scherm te zien! Wie weet, misschien krijg je op een dag zelfs een hoofdrol!

Bedankt voor het lezen en veel succes!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen