Een voorraadkast is natuurlijk bedoeld om een voorraad in te hebben staan. Toch gaat dit niet altijd goed en lijken er spullen te ontbreken in de kast. Hoe zorg je nu voor een goed georganiseerde voorraadkast? En welke andere tips kun je goed gebruiken? Lees gauw verder!

Online boodschappen doen

De eerste handige tip die we je willen meegeven: doe de boodschappen voor je voorraadkast lekker online. Waarom? Zo kun je grote verpakkingen en ruime hoeveelheden in één keer kopen. Dat is wel zo praktisch! Veel spullen kun je lang bewaren, zoals koffie. Ditzelfde geldt voor rijst, pasta, meel, ingeblikt eten, snoep, chips, dierenvoeding en schoonmaakmiddel. Zeker als je het op een donkere en koele plek bewaart: en dat zit meestal wel goed met een voorraadkast.

Let op aanbiedingen

Een extra voordeel bij het inslaan voor de voorraadkast, gelet op grote verpakkingen? Je pakt er vaak aanbiedingen mee! Zo zijn producten een stukje goedkoper als je een voordeelverpakking kiest, waar je opslagplek voor hebt in de kast. Ideaal! Dat niet alleen, soms zijn er sowieso goede aanbiedingen om rekening mee te houden. Met die opslagplek in de kast, kun je dit aanschaffen op het juiste moment. Houd bijvoorbeeld een koffie aanbieding in de gaten, als je blij wordt van goede koffie! En zo kun je dit voor iedere productgroep doen.

Omgaan met houdbaarheidsdatum

Hoewel veel producten in de voorraadkast dus lang goed blijven, heb je nog altijd te maken met een houdbaarheidsdatum. Hoe kun je hier nu het best mee omgaan? Werk net als in de supermarkt, door producten die het snelst moeten worden gebruikt vooraan te zetten. Zo pak je deze items er ook sneller bij! Je zou zelfs een speciale bak kunnen inrichten waarin je alle spullen plaatst die binnen een week of maand op moeten. Nu denk je er sowieso aan! 

Kies alleen wat je echt nodig hebt

Veel mensen met een grote voorraadkast hebben de neiging om deze helemaal vol te zetten. En dat is begrijpelijk: het voelt goed om het idee te hebben dat er genoeg in huis is. Blijf echter wel kritisch en haal alleen in huis wat je ook daadwerkelijk gaat gebruiken. Het is immers zonde als je achteraf moet constateren dat je veel moet weggooien, omdat je het niet op tijd hebt opgemaakt. De supermarkt is in principe vrijwel altijd in de buurt om extra’s te kunnen halen. En met online boodschappen doen, is het nog makkelijker om iets dat je vergeten bent extra na te bestellen. Uiteraard hoeft de voorraadkast ook niet vrijwel leeg te zijn, maar het is de truc om de perfecte balans te vinden.

Planning rondom maaltijden

Tot slot: een voorraadkast is ideaal voor een betere planning rondom maaltijden. Inventariseer bijvoorbeeld eens per week wat je allemaal in de kast hebt liggen en welke maaltijden je daarvan wilt maken. Vervolgens is het alleen nog zaak om de verse benodigdheden erbij te halen – en je kunt direct die heerlijke maaltijden bereiden!

 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen