Drukke mensen hebben behoefte aan workouts die kort en effectief zijn. De vijf beste workouts die je in 10 minuten kunt doen zijn allemaal oefeningen met hoge intensiteit die je helpen vet te verbranden en snel in vorm te komen.

Deze oefeningen zijn: de burpee, jumping jacks, op de plaats lopen, squats, en push-ups.

De burpee

De burpee is een geweldige oefening omdat het een full-body workout is die je armen, benen, en core bewerkt. Het is een geweldige manier om calorieën te verbranden en je lichaam te verstevigen.

Om de burpee uit te voeren begin je in een staande positie. Dan hurk je neer en plaats je je handen op de grond voor je. Spring met je voeten naar achteren, zodat je in een push-up positie staat. Voer één push-up uit, spring dan met je voeten weer omhoog naar je handen. Spring in de lucht en klap met je handen boven je hoofd. Herhaal de reeks voor zo veel reps als je kunt in 10 minuten.

Jumping jacks

De jumping jacks zijn een eenvoudige cardio-oefening die je hele lichaam bewerkt. Ze zijn een geweldige manier om je hartslag omhoog te krijgen en calorieën te verbranden.

Om de jumping jacks uit te voeren, begin je in een staande houding met je voeten tegen elkaar. Spring met je voeten opzij en hef je armen boven je hoofd. Spring terug naar de beginpositie en herhaal voor zo veel reps als je kunt in 10 minuten.

Op de plaats lopen

Op de plaats lopen is een geweldige oefening omdat het weinig impact heeft en je hele lichaam ermee werkt. Het is een geweldige manier om in beweging te komen en calorieën te verbranden. Het is ook een goede oefening voor beginners of mensen die geblesseerd zijn of overgewicht hebben.

Om de loopoefening op de plaats uit te voeren, begin je door met je voeten tegen elkaar te staan. Stap met je ene voet naar voren en dan met de andere naar achteren. Herhaal deze reeks zo snel als je kunt gedurende 10 minuten. Let erop dat je je armen langs je zij houdt en dat je je rug recht houdt.

Squats

Squats zijn een geweldige oefening omdat ze meerdere spieren in je lichaam tegelijk bewerken. Ze zijn ook een geweldige manier om je kracht en lenigheid te vergroten.

Om de squat uit te voeren ga je staan met je voeten op schouderbreedte uit elkaar en je tenen iets naar buiten wijzend. Buig je knieën en hurk naar beneden tot je dijen parallel aan de grond zijn. Houd je rug recht en laat je knieën niet over je tenen gaan. Kom weer omhoog naar de beginpositie en herhaal voor zoveel reps als je kunt in 10 minuten.

Push-ups

Push-ups zijn een uitstekende oefening omdat ze meerdere spieren in je borst, armen en schouders trainen. Ze zijn ook een goede manier om je kracht en stabiliteit te vergroten.

Om de push-up uit te voeren, begin je door op je buik te gaan liggen met je handpalmen plat op de grond. Duw jezelf omhoog zodat je handen onder je schouders liggen. Houd je rug recht en laat je heupen niet doorzakken. Buig je ellebogen en laat je zakken tot je borst ongeveer een centimeter van de grond is. Duw jezelf weer omhoog naar de beginpositie en herhaal dit voor zoveel reps als je kunt in 10 minuten.

Al deze oefeningen zijn geweldig voor drukbezette mensen, want ze kunnen overal gedaan worden, zonder apparatuur, en ze kosten maar 10 minuten. Dus, als je een snelle en effectieve training zoekt, probeer dan een van deze oefeningen de volgende keer dat je weinig tijd hebt.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen